ویتامین های عسل
در نظام علمی طب اسلامی، عسل به عنوان یک ماده غذایی سالم و مقوی شناخته می شود. قرآن مجید، صراحتا به عسل درمانی اشاره نموده است: «و خدای تو به زنبور عسل وحی کرد که از کوه ها و درختان و سقف های رفیع، منزل بگیر. و سپس از انواع میوههای شیرین (و از حلاوت و شهد گلهای خوشبو) تغذیه کن و راه پروردگارت را به اطاعت طی کن، آنگاه از درون آن، شربت شیرینی به رنگهای مختلف بیرون آید که در آن شفاء برای مردمان می باشد. در این کار هم نشانه ای (از قدرت خداوند متعال) برای متفکران پیدا هست» (آیات ۶۸ و ۶۹ از سوره مبارکه نحل).
عسل و ویتامین های آن
ویتامین های موجود در عسل اندک ولی پرخاصیت هستند. ویتامین ها بخش بسیار مفید و ارزشمندی از عسل را تشکیل می دهند که این امر برای انسان بسیار دارای اهمیت است. شاید بتوان اینگونه گفت که آن بخش جدایی ناپذیر و منحصر به فرد از خواص عسل، ویتامین هایی است که در عسل وجود دارد. جالب آن است که برخی از این ویتامین ها در بدن انسان اصلا ساخته نمی شود و بدن از بیرون این ویتامین ها را دریافت می کند.
ویتامین A
ویتامین E
ویتامین K
ویتامین B1 (تیامین)
ویتامین B2 (ریبوفلاوین)
ویتامین B3 (نیاسین)
ویتامین B5 (اسید پانتوتنیک)
ویتامین B6 (پیریدوکسین)
ویتامین C
ویتامین C یکی از اساسی ترین و اصلی ترین خواص عسل است. احتمالا شما هم تا بحال شنیده اید که یکی از راه های درمان سرماخوردگی، خوردن مواد غذایی است که سرشار از ویتامین C باشد ، همچنین احتمالا شنیده اید که خواص عسل و لیمو معجزه ایی در درمان سرماخوردگی است. چراکه ویتامین C یکی از قدرتمند ترین آنتی اکسیدان های موجود در طبیعت است. بدن انسان قادر به تولید ویتامین C نیست و به شدت هم به این ویتامین محتاج است. زنبور عسل قادر به ساختن ویتامین C است و آن را به عسل انتقال می دهد.
بخشی از خواص ویتامین C در عسل
* پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا
* پیشگیری از چروکی پوست
* مقاوم در برابر بیماری های چشم
* کمک در درمان سرطان
* کمک رسانی در جهت سیستم ایمنی بدن
* سدی محکم در برابر سکته های مغزی
* پایین آوردن فشار خون
* تقویت بدن در جهت جذب مواد معدنی
* پیشگیری از سرطان پوست
* رفع حس خستگی در بدن
* جلوگیری از خون دماغ
* ترمیم شکستگی در مو ها
* تقویت بهبود زخم ها